8ª Setmana del Valencià

El Departament de valencià ha organitzat la vuitena setmana cultural. Enguany comptem amb la presència dels escriptors Joan Borja Victor Labrado i Gemma Pasqual (autora de Xènia tens un whatssap); Vicent Beltran, professor de la Universitat d’Alacant i del professor Daniel Climent que ens parlarà sobre les plantes autòctones de la comarca.

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

La nostra alumna  Diana Lavrysh ens conta com va ser una de les xerrades: 

Dilluns 19 de febrer vam gaudir de la visita de l’escriptor valencià i exprofessor Víctor Labrado i el professor de filologia catalana a la Universitat d’Alacant Joan Borja. Fórem espectadors d’una petita introducció feta per Joan Borja respecte de la importància de la llengua en la que vivim el nostre dia a dia. Per a ell, la llengua que utilitzem marca la nostra manera d’aprendre, aprehendre, COMprendre i CORprendre. Lligat amb això, ens va demostrar que frases fetes en un idioma no tenen sentit si les traduïm. Tot seguit vam fer un joc conjunt amb Víctor que consistia a acabar els refranys que ell començava dient gràcies a unes cartes que ens havien repartit. Va ser una bona idea per fer-nos participar conjuntament en l’aprenentatge de refranys de tota la vida.

Sense dubte passàrem una estona agradable adquirint coneixements d’una manera diferent a la que estem acostumats a l’aula.
A l’IES Pere Maria estem sempre agraïts d’aquestes visites didàctiques amb persones tan entregades al seu treball. 
Moltes gràcies.
Divendres 23 de febrer ens va visitat Vicent Beltran, professor de la Universitat d’Alacant que ha impartit una classe de dialectologia per als alumnes de 4t d’ESO. Ens ha explicat les particularitats del parlar de la nostra comarca i ha sorprés amb exemples del lèxic característic de Benidorm.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s