Activitats extraescolars de la familia de Comerç i Marketing.

La família de Comerç i Màrqueting intenta donar una formació àmplia als alumnes. Per això organitza durant el curs visites a empreses on conèixer el funcionament real de l’activitat comercial en les seues múltiples aspectes, i donar més sentit als continguts de l’aula.

Aquí mostrem un resum d’algunes d’aquestes activitats extraescolars:

VISITA A LES EMPRESES ROLSER Y BALEARIA

La excursió realitzada el passat 15 de Gener que van assitir 1º i 2º de Comerç i 1º de Marketing i Publicitat que vam fer a les empreses ROLSER (Pedreguer) i BALEARIA (Denia). En Rolser ens va fer una xarrada el propietari (Joan Server) de l’empresa i després vam fer una visita guiada per les instalacions. Després en Balearia vam rebre una xarrada sobre les infraestructures i les linees de l’empresa. Vam fer un viatge amb una barqueta (La panseta) per el port de Dénia i vam tornar al institut.

 

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

 

VISITA A VALÈNCIA PORT

El passat 21 de febrer l’alumnat de l’IES Pere Maria de 2n curs de Grau Mitjà d’Activitats Comercials i de 2n curs de Grau Superior de Marketing i Publicitat visità el port de València. El grup estigué acompanyat per les professores Maria Isabel Cortés i Rosa Maria Guerrero.

ValènciaPort és l’organisme públic responsable de la gestió del port de València i també dels ports de Gandia i Sagunt. La visita fou dirigida per José Martín, representant de l’àrea de presidència de l’entitat.

Pel port de València passa el 40% del trànsit marítim mundial. La seua ubicació geogràfica ha propiciat que el port siga una de les parades de les línies interoceàniques. D’altra banda, Martín subratllà la transcendència del transport marítim per al comerç estatal i explicà als alumnes que, gràcies a aquest servei, i al desenvolupament de vies de comunicació terrestre (carreteres, ferrocarrils, circumvalacions…), el 70% de l’exportació de la indústria espanyola avui en dia es fa a través dels ports del país.

L’alumnat estigué ben implicat i amatent durant la xerrada. Allò que més els cridà l’atenció fou el funcionament intern del port del Cap i Casal. S’ha de dir que ValènciaPort està duent a terme unes polítiques mediambientals extraordinàries fins al punt que han aconseguit reduir les emissions més d’un 20%, d’acord amb allò estipulat a la normativa de gestió portuària internacional.

 

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

La segona part de la visita es realitzà dalt d’un vaixell, de manera que es pogué conèixer de primera mà las tasques quotidianes al port. Tot i el fred, l’alumnat pogué comprovar que el port de València és un port especialitzat en contenidors on les navieres més importants al món, com ara Nautum, APM i MSC, hi treballen contínuament. També es realitzen descàrregues de matèries primeres a granel. Com a perspectives de futur, ValènciaPort té previst invertir en el desenvolupament d’un moll d’atracament exclussiu per a creueristes, doncs es considera que aquest factor serà transcendental per al turisme, el comerç i l’economia en general de la ciutat.

En conclusió, la visita al port de València va ser d’allò més interessant ja que ens féu valorar l’activitat portuària com una d’imprescindible dins del motor econòmic d’un país.

 

VISITA A L’EMPRESA PIKOKAICEN

Aquest matí a les 10:30 hem tingut la visita a Pikokaicen, el centre de producció de la marca de sabates arxiconeguda Pikolinos. En el grup també compten amb una altra marca amb gran prestigi, Martinelli. Mariola, representant del departament de MK ens explicat que es tracta d’una empresa familiar, fundada per Juan Perán, que aposta per la qualitat constant i que té seu al polígon d’Elx. A la planta que hem visitat treballen 300 persones repartides per seccions: extracció i assecat de la pell, tallat a làser, aparado(feina), cosit a mà, muntat, tacat a mà i envasat. Tradicionalment, les mestresses de casa, rebien la pell tallada i realitzaven la «feina» per treure uns ingressos extres. Les soles s’externalitzen sota la supervisió del departament de disseny de Pikolinos.

Dins el procés productiu, la pell no és entintada amb productes tòxics, sinó que es fa un entintat amb productes acrílics, amb base aquosa. De la mateixa manera, no s’accelera l’assecat de la pell, sinó que es fa com es feia antigament, mitjançant assecat natural en contacte amb l’aire. Per optimitzar aquest procés tenen una nau a Sax, on la humitat és menor que el polígon d’Elx.

Es tracta d’una empresa automatitza i amb gran tradició per obtenir productes de qualitat pel que manté molts processos manuals. Aquests treballadors són difícils de trobar avui. La pell és classificada en segons la seva qualitat i defectes que puguin tenir; Així la de millor qualitat és destinada a la bota. Cal destacar que, tot i que el procés productiu és el mateix per a cada línia de producte, la tela no s’unifica, de manera que el producte acabat guanya en exclusivitat.

Finalment, Mariola no ha comentat com col·laboren els departaments de MK, i de línia per gestionar els continguts. Si vols treballar aquí, munta el teu CV a Linkedin i tindràs opcions si tens bona actitud i predisposició per treballar en equip.

Seguidament a 12:30 hem visitat l’empresa Mustang,una empresa amb una filosofia diferent que aposta per la responsabilitat social il’art.És una empresa jove, dinàmica i amb diferents línies de producte.

La seva fundació, Pascual RosAguilar,col·labora activament amb projectes socials en suport d’aquells més desfavorits. En pràctiques tenen persones que presenten algun grau de discapacitat perquè entenen que tots junts funcionen com un sistema únic, així uns es cobreixen als altres i el treball obligatòriament sortirà millor.

Hem parlat de tendències del treball pretèrites i futures. El nostre ponent, ens ha deixat atònits quan dirigint-se als alumnes ha dit «avui no pots deixar de formar-te […] has d’evolucionar» i ha seguit sorprenent-«[…] fins i tot el coneixement passat pot arribar a convertir-se en un llast ple de prejudicis «.

Ens ha parlat dels departaments que formen part de l’empresa i de com es coordinen. És sorprenent el control que tenen per determinar que producte «agrada» o que producte «no agrada» en el lineal; de manera que s’augmenta la seva presència al mercat o s’elimina. Hem vist com defineixen la seva target. La seva imatge aspiracional, al cap ia la fi, tots volem semblar-nos a aquesta imatge que avui ve determinada pel grup alfa, els Millenials. Al final, tot es basa en imatge o marge, és a dir, benefici. Compten amb diferents marques Mariamare, Mustang Kids, Satvseven, un departament que crea productes nous per als earlyadopters. «[…] podràs dir que aquests pantalons campana són una garrulada, però potser tu els portis dins de 4 mesos».

Tot en l’explicació té un gen dinàmic, tot flueix, es treballa amb una temporada avançada la «nova temporada de mercat» pel que hem tingut la sort de veure la nova gamma de producte Mustang 2019.

És una visita molt interessant per saber com es prenen les decisions sobre la moda, els productes que envairan els nostres centres comercials, aquells productes que comprarem perquè ens agraden, perquè defineixen la nostra personalitat i pertinença a un grup social. Avui tot es mesura, es prenen decisions ràpides gràcies a la digitalització i la globalització, abans viatjaves a NYC i tornaves amb informació privilegiada des del punt de vista comercial. Una visita per repetir.

 

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s