Pla d’emergència i evacuació (resum).

1.- El toc de sirena i tancament de les portes antifoc.

El toc de sirena serà aquest: pinxa per escoltar timbre. Quan es dispare l’alarma, el sistema de seguretat tancarà les portes tallafocs, que es podran obrir presionant la barra  d’apertura roja (es tracta d’una mesura de seguretat inevitable).  Açò s’haurà de tindre en compte a l’hora de l’evacuació.

2.- Com eixir de l’aula.

Enfront de la porta de cada aula o espai docent hi ha un cartell indicador del sentit que s’ha de seguir durant l’evacuació (pictograma blanc [fletxa] sobre fons verd). Alumnat i professorat tan sols hauran de limitar-se a seguir la resta de cartells indicadors fins l’arribada al pati, on està prevista la concentració de totes les persones.

El professorat d’aula organitzarà l’eixida de totes les persones presents:

  • controlarà que l’alumnat no agafe objectes personals. 
  • La filera d’eixida anirà encapçalada pels delegats o subdelegats de classe, si hi són al grup, o per alumnat responsable i la tancarà el/la professor/a. Un dels delegats o alumne responsable mantindrà les portes tallafoc obertes mentre la traspasa el seu grup, i la deixarà quan pasen tots. A continuació seguirà la eixida del seu grup.
  • Abans d’abandonar l’aula, finestres, portes i llums restaran tancades. Per raons òbvies, les persones incapacitades, accidentades amb crosses o de mobilitat reduïda iniciaran de manera immediata l’evacuació  acompanyats de dos alumnes.
  • L’evacuació començarà, en cada zona, sempre per l’aula més pròxima a l’eixida d’emergència (tingueu sempre present aquest extrem per tal de coordinar-vos, eixint al corredor, abans d’iniciar el moviment de persones).

3.- Professors de guàrdia.

Col·laboraran en el simulacre situant-se a les eixides d’emergència de les diferents plantes, si no tenen servici de guàrdia de classe.

4.- Equip directiu i personal d’administració i servicis.

La seua funció està consignada al pla d’emergència i evacuació del centre.

5.- Els tutors i tutores informaran l’alumnat del protocol d’actuació.

6.- Aquest protocol es publicarà en la web, blog i xarxes sociales del centre. 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s